Paste comun: Ceea ce a facut Biserica Catolica, nici Cerurile si nici pamanturile nu pot ierta!

1

Cu cateva zile in urmă, Papa Francisc a cerut ca toți creștinii sa sărbătoreasca in aceeasi zi Paștele.
Preasfințitul Nicanor – Episcop de Banat (Patriarhia Ortodoxă Sârbă) a spus, ieri:

„Când el [Papa] se va căi pentru tot ceea ce au făcut predecesorii lui și pentru producerea schismei în Biserică, atunci vom mai vorbi. Ceea ce a facut Biserica Romano-Catolica, nici Cerurile și nici pământurile nu pot ierta”.

Episcopul Nicanor a mai spus, de asemenea, că nu trebuie sa i se permita Papei sa impuna propria sa versiune de Paști.

Sursa: lonews.ro

18 gânduri despre „Paste comun: Ceea ce a facut Biserica Catolica, nici Cerurile si nici pamanturile nu pot ierta!

Adăugă-le pe ale tale

  1. …SUNT ORTODOXA , NU SUNT CATOLICA , VREAU SA SPUN CA , NU TIN CU CATOLICII DAR , VA INTREB EU PE VOI ,DE CITE ORI A MURIT IISUS ?UITE CA EI SAU GINDIT CA ,ASA ESTE BINE SA SARBATORIM ODATA TOTI , INVIEREA LUI IISUS …CEI RAU IN ASTA ?ORI NU INTELEG EU CEVA ?SE STABILESTE O SFINTA ZI , LA UN SOBOR DE PREOTI ,ATIT CATOLICI CITSI ORTODOXI SI ACEA ZI VA RAMINE O ZI STABILITA PENTRU A SARBATORII INVIEREA DOMNULUI IISUS CRISTOS , CARE , VA VENII SI NE- VA INTREBA CE A-TI FACUT DIN ZIUA MEA , MA-TI CIOPIRTIT , MA-TI DAT IN DOUA , EXACT CA , ASA CUM TAI UN MIEL ,UNII TRAG DE O PARTE ,IAR ALTII DE CEALALTA PARTE …CINE SUNTETI VOI DE VA BATETI JOC DE CEL CARE , VA SCAPAT DE MOARTE SI VA -VA DA VIATA VESNICA ,SA TRAITI VESNIC FARA SA MAI MURITI NICI ODATA …?CUM II VETI RASPUNDE LA ACEASTA INTEBARE ?NU FACEM CE FAC EI ,ASA CUM AM CITIT MAI SUS CE SCRIEA O DOAMNA , CA , SPALA IN ZILE DE SARBATOARE , ADICA CATOLICII FAC ASTFEL DE LUCRURI , CARE SUNT INTERZISE NOUA ORTODOXILOR …EU ZIC CA , NU NE INTERESEAZA CE FAC SI CUM FAC EI SI CUM ISI RESPECTA CREDINTA IN DUMNEZEU ,FIECARE ARE CREDINTA LUI NOI DOAR ASTA TREBUIE SA NE INTERESEZE …SA SE STABILEASCA O ZI PENTRU TOATA LUMEA CRESTINA , IN CARE SA SARBATORIM SFINTULPASTE…IN REST , FIECARE CU CREDINTA LUI SI RUSII SA FIE DE ACORD CU NOI SI DACA EI NU VOR, SA NU FIM TOTI CATIRI , CI SA NE LASAM DUPA PAR …SA NE LASAM MAI MOALE CA -SA IMPACAM TOTA LUMEA CA , EI SUNT MAI , CU CREDINTA CA NOI TOTI ASTA S-O STITI TOTI, RUSII SUNT OAMENI SINCERI SI BINEVOITORI SI CU FRICA DE DUMNEZEU SI CU MULTA IUBIRE DE DUMNEZEU …SI N-O SA NE TAIE NIMEN ICAPUL DACA FACEM CA EI …EI SARBATORESC SFINTUL CRACIUN DUPA NOI LA O SAPTAMINA SAU DOUA… DE PASTE NU STIU, DAR , PARCA SI EI SARBATORESC ,O DATA CU NOI …IN SFIRSIT, E VORBA DE SFINTUL PASTE SI CADETI FRATILOR LA O INVOIALA , CA NU VA CERE NIMENI SA VA TAIE O MINA SAU UN PICIOR CI , E VORBA DOAR DE O ZI ,IN CARE SA SE STABILEASCA , O DATA , PENTRU CA -SA SARBATORIM CU TOTII INVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS CRISTOS , DIN MORTI SI NU MAI ABERATI CU PECETEA SI CU ALTE PROSTII CARE VA VIN IN CAPUL ALA AL VOSTRU DE DRACI, CA , DRACII SUNTEM NOI , ASTEA CARE VORBESTE GURA FARA NOI…

    Apreciază

  2. Valentina gălușcă
    Catolică te-ai născut, catolică ai să mori. Dar catolicii și evreii l-au răstignit pe Iisus. Acum papa mondial îl răstignește a doua oară pe Mintuitorul lumii unindu-se Ecumenic cu rușii, numai ca să cistige scaunul lui Anticrist.

    Apreciază

  3. Valentina gălușcă
    Catolică te-ai născut, catolică ai să mori. Dar catolicii și evreii l-au răstignit pe Iisus. Acum papa mondial îl răstignește a doua oară pe Mintuitorul lumii unindu-se Ecumenic cu rușii, numai ca să cistite scaunul lui Anticrist.

    Apreciază

  4. Daca papa vrea ca Pastele sa fie sarbatorit odata cu ortodoxii, atunci sa respecte datele de praznuire ortodoxe.Biserica Ortodoxa nu are nevoie de nici o modificare a vreunei date calendaristice, cu atat mai mult data Pastelui Ortodox este confirmata de venirea luminii sfinte la Mormantul Sfant.

    Apreciază

  5. Dnă Valentina, recitați o „pezie”, o spun cu mult regret, pentru că dacă ați cunoaşte dogmele celor două biserici, istoria creştinismului incluzînd schisma, cu siguranță ați „trece la o narațiune” serioasă!

    Apreciază

  6. Gabi Neagu, raul pe care il ingaduie Dumnezeu prin eretici nu poate deveni firesc pentru un ortodox adevarat. Daca timpul o cere un ortodox ar face mai bine sa accepte prigoana, dar sa nu accepte nici un compromis in credinta.

    Apreciază

  7. OAMENI BUNI,SUNT O SIMPLA TRECATOARE PRIN VIATA! DIN PACATE TRAIESC AFARA PRINTRE CATOLICI SI CREDIMTA LOR IMI CREAZA PE ZI CE TRECE REPULSIE… SUNT ABSENTI…ITI SURAD SI GANDESC DE RAU IN ASCUNS. SE FOLISESC DE OAMENI PTR A STA EI BINE…CREDINTA ?!!
    1)- NU TIN POSTURI(INTRA IN PANICA IN MOMENTUL CAND STAU SA SALTE UN PRANZ SAU CINA) SI-S MAJORITATEA ASA…
    2)- SPALA IN ZILE DE SF.PASTE,CRACIUN, DUMINICI,CHEAMĂ OAMENI LA MUNCA IN ZILE DE SARBATORI FARA A TINE CONT CĂ-S OAMENI SI EI SI SĂRBĂTORILE SUNT SI PENTRU EI IN FAMILIE.
    3)- SFINTELE TAINE CU SÂNGELE SI CORPUL DOMNULUI IL I-AU DOAR PREOȚII LOR ,OAMENII DE RAND I-AU DOAR ACEA HOSTIE…PTR CA DIN IN ANII’40/ ’50,/’60 AU RECLAMAT CA SE POT IMBOLNAVI CU ACEEASI LINGURIȚĂ…. AM LUAT DE ATATEA ORI SF.TAINE SI…DOMNUL MA APARA, DACA TU CREZI,ACEA LINGURITA E SFÂNTĂ… MOAȘTELE SF.NICOLAE ,CATOLICII L-AU FURAT ,PTR A STA LA BARII …ODATA SE SĂRBĂTOREA SF NICOLAE, L-AU SCOS PE MOTIVE SPUN BATRANII CA CHELTUIAU PREA MULT,DAR SARBATORESC ON SCHIMB „BEFANA” EXACT DE EPIFANIE…E MAI SARBATORITA AIA CA EPIFANIA…
    7)- DE CURAND AM AFLAT CA ROMA A AVUT PAPA ORTODOX,DECI ERAU MULTI ORTODOCSI AICI SI-N LUME … VA INTREB ACUM : UNDE SUNT TOTI ACEI ORTODOCSI…I-A”ÎNGHIȚIT” CATOLICII PRIN CONSTRANGERI,CRUCIADE SI MASACRE ALE SF.MARTIRI ORTODOCSI….SI AZI ROMANII VOR PASTE COMUN?!!! CINE…CEI CARE NU CRED,CEI DE ALTE CREDINTE SAU CEI CE VOR SA NE DISTRUGA DIN INTERIOR! I-AM IERTAT ,DAR EI NE VOR DISTRUGE TEMPLUL BUNICILOR DE LA CARE AM INVATAT MULTE,CHIAR CU PUTINA LOR CARTE! SUNT IMPOTRIVA UNIUNII! I
    BUNUL DUMNEZEU SĂ NE LUMINEZE PE TOTI!!!

    Apreciază

  8. Este scris sa mostenim BINECUVANTAREA, ca prin asta sa se vada ca suntem fiii Luminii, ai lui Dumnezeu… iar cu blestemele sa nu ne ocupam. Blestemele si ura sunt de domeniul diavolului. Noi sa fim fiii iubirii si sa promovam dragostea, deschiderea la dialog, indemnarea la corectare, bunatatea, pacea. Iisus a spus: sa ridice primul piatra care nu a pacatuit niciodata… si nu judecati, ca sa nu fiti judecati… ca daca noi crestinii ne vom razbuna unii pe altii, ce va mai ramane BUN in aceasta lume? Si musulmanii radicali extremisti CONSIDERA CA EI SUNT DREPTI si toti ceilalti trebuie sa fie decapitati, cam asa gandesc… si noi, ce alegem? Pe Hristos care a spus sa nu ridicam sabia? Or…? Caci sabia cuvantului este la fel de periculoasa. Si ce vor intelege masele de oameni dezorientati azi de atata politica bolnavicioasa? Nu vedeti ca suntem in pragul unui razboi? Mai turnati benzina in foc, voi care TREBUIE sa puteti zice ca Ap. Pavel: „Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”. Daca Hristos nu traieste in voi, cum sa va mai indrazniti sa ziceti ca sunteti crestini? Iar Hristos chema la PACE… si la iubirea chiar a dusmanului.

    Apreciază

  9. Instigarea la ura,nu este buna,totul prin dragoste se face,dar atentie mare,pentru ca si Antihrist cand va veni,la inceput prin bunătate si dragoste falsa va amagi pe multi oameni,catolicii au căzut in erezie si daca nu este îndreptare (ceea ce este foarte greu),nu poate nici sa slujeasca impreuna cu Biserica Ortodoxa,deci sa fim atenti pentru ca Iisus Hristos a zis:,,Nu dati margaritarele porcilor”,ei asta urmaresc,sa se sarbatoreasca sarbatorile in aceleasi zile cu ortodocșii sa se ajunga apoi la slujire reciproca si este foarte gresit,citi Sf.Ignatie de Brancianov si documentati-va,pentru ca este foarte prejmedios aceasta problema.

    Apreciază

  10. fii Bisericii comit greseli, nu Biserica. Si grestiti sunt in toate Bisericile. Prin asta nu justific pe cei gresiti, dar atentionez ca instigarea la ura, nu este buna. Iisus a vindecat, a iertat, a iubit atat de mult… daca suntem in Hristos, deci, trebuie sa se vada prin faptele si cuvintele noastre.

    Apreciază

  11. Unde nu este iertare nu este nici IUBIRE… iar unde nu-i iubire nu este prezent Dumnezeu. Caci Dumnezeu este iertator si Dumnezeu este IUBIRE!.
    Apropo, Biserica Catolica s-a pocait! Vedeti RUGACIUNEA Papei Ioan Paul al II-lea in anul 2000, in prima saptamana a Postului Mare/

    Apreciază

  12. Nu are legătură cadența cu schisma și cruciadele și inchiziția. Tot creștinismul face și azi persecuție și nu doar în Norvegia ci peste tot.
    Dacă se trece la calendarul ‘gregorian’ cadența anului bisect rămâne greșită dar în ceilalți ani sărbătorile cad corect.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑